En tanke kring ”Förtjust som jag är i pressfriheten

  1. Amelia Andersdotter

    Förlagan på SJFs hemsida var mindre konfrontativ än mitt brev. Problemet för regeringen är att det tog dem så lång tid att reagera på den här frågan – Europakomissionen har till min vetskap inte reagerat alls. Varför det ska ta ett halvår innan någon i regeringen bryr sig om att uttrycka sitt djupaste stöd för journalisterna förstår jag inte, men det skickar förstås helt fel signaler till den etiopiska regeringen att svenska regeringen tvekat.

    Finns visserligen ingen större poäng i att kritisera regeringen för gångna misstag heller (längre), utan SJFs uppmaning inför framtiden är helt okej – vi kan inte ändra det förflutna.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *